+386 (0)30 707 870
Mon - Fri
8:00 - 16:00
tel:
+386 (0)30 707 870
opening hours:
Mon - Fri, 8:00 - 16:00

V sklopu programa jadranje - Velika jadralska avantura - bomo obiskali devet otokov lošinjskega arhipelaga: otok Lošinj, Susak, Unije, Cres, mala otoka Orudo in Orjune, Ilovik, Premudo in Silbo. Poleg tega, da se bomo vse skozi učili in dopolnjevali naše jadralsko znanje, bomo skrivnostne otoke na naši jadralski poti odkrivala še peš in na kolesu. Tako ne bomo spregledali ne naravnih ne kulturnih posebnosti krajev, kjer se bomo potepali.
Da pa ne bomo vse skozi v akciji bodo poskrbeli v lokalnih restavracijah in konobah. Saj bomo ob večerih okusili pristno jadransko morsko hrano kot so specialitete izpod peke in ribe na gradeli. Jadranje z nami je torej več kot samo jadralska avantura.

Potrebna oprema:

 • športna oblačila
 • nepremočljiva vetrovka
 • nepremočljive vetrne hlače
 • ob toplem vremenu oblačila za kopanje
 • ob hladnem vremenu topla oblačila
 • sončna očala

Cena je izračunana 01.12.2011 in se lahko spremni v skladu z ZOR. Program se lahko spremeni glede na objektivne okoliščine vendar bo izpeljan v celoti.

Dan 1

Otok Mali Lošinj - Otok Susak

Po prihodu v Mali Lošinj namestitev na jadrnici in izplutje v popoldanskih urah. Najprej nastavimo jadra v smeri otoka Susak, znanega po mivkastih sipinah. Po pristanku se bomo skozi slikovite uličice povzpeli na razgledni vrh (95 m), ki skriva več presenečenj. Med drugim se lahko udeležimo degustacije v imenitni vinski kleti. Ob povratku proti obali izberemo katero od malih oštarij za zasluženo večerjo. Prespimo na privezu ob glavnem pomolu.
Varianta 2: Do noči prijadramo nazaj na otok Lošinj, kjer prenočimo na sidru v varnem zalivu obkroženem z borovci. Mediteranske specialitete si lahko privoščimo v naravnem ambientu letne konobe na obali (Uvala Balvanida).

 • Aktivnosti: jadranje, vzpon na vrh otoka
Dan 2

Otok Lošinj - Otok Unije - Otok Cres

Po zajtrku izplujemo proti Unijam in odjadramo vzdolž otokov Vele in Male Srakane. Ko zasidramo jadrnico v uvali Maračol, po kratkem počitku sledi izkrcanje z gumijastim čolnom na nizki obali otoka Unije. Med pohodom preko otoka se povzpnemo na najvišji vrh (95m) in nadaljujemo v edino naselje na drugi strani. Kosimo v lokalni restavraciji ali si pripravimo obrok kar v ladijski kuhinj. Do večera pristanemo in se privežemo v mestecu Osor na otoku Cresu - ožina s premičnim mostom na otok Lošinj. Po poprejšnjem dogovoru si pri domačinu privoščimo mediteranski večerjo - ribe na gradeli, izpod peke, lešo ipd.

 • Aktivnosti: jadranje, veslanje, treking
Dan 3

Osor – Otok Lošinj - Otok Cres

Zaspanci zjutraj malo poležijo in si privoščijo kavo med sprehodom po slikovitih uličicah zgodovinskega Osorja. Medtem se nekateri raje udeležijo pohoda na vrh Osorščice (588m) za kar so nagrajeni z morda najlepšim razgledom na vsem Jadranu.
Varianta 2: Vzpon in spust opravimo z gorskimi kolesi po nedavno dograjeni makadamski cesti .
Po kosilu odplujemo ob otoku Cres in poiščemo varno sidrišče, primerno tudi za kopanje. Noč preživimo na sidru sredi lepega zaliva daleč od civilizacije in se posvetimo opazovanju nočnega neba.

 • Aktivnosti: jadranje, treking / gorsko kolo
Dan 4

Otok Cres - Mali otoki Oruda in Orjune - Veli Lošinj

Med plovbo proti Velemu Lošinju se za kratek čas ustavimo ob otočkih Oruda ter Orjune, kjer se ob primernih vremenskih pogojih izkrcamo s čolnom in raziskujemo po nenaseljenemu otoku. Do večera pristanemo v stari lučici Veli Lošinj na otoku Lošinj. Po noči preživeti v divjini na sidru, je zdaj priložnost za kozarček šampanjca v nekdanjem mondenem letovišču avstrijske aristokracije. Nadaljujemo do otoka Ilovik, na skrajnem jugu otoka Lošinja, kjer prenočimo.

 • Aktivnosti: jadranje, krajši izleti, raziskovanje
Dan 5 in 6

Otok Ilovik - Otok Premuda /Silba

Po ogledu romantičnega otoka in jutranji kavi v gostilnici na obrežju se odpravimo v smeri naslednjih večjih otokov v bližini Lošinja. Ali bomo najprej zapluli k Premudi proti jugu ali pa se najprej privežemo na otoku Silba bolj proti vzhodu, je najbolj odvisno od smeri vetra in vremenski napovedi. Najverjetneje si bomo ogledali oba, zagotovo pa bomo kosili ob najprimernejši uri pač tam kamor nas bo zaneslo. Saj kuhinjo seveda vozimo vedno zraven. Kot že prejšnji dan tudi na teh dveh otokih ne bomo našli avtomobilov , kar prispeva k njihovi čarobni romantiki in spominja na eksotiko še bolj južnih in oddaljenih otokov. Na Silbi in Premudi bomo opravili le kratke sprehode in uživali v naravi , naj bo zgodnje pomladi ali indijanskega poletja, ki sta v teh krajih koledarsko seveda precej daljša kot doma.

 • Aktivnosti: jadranje, krajši izleti
Dan 7

Otok Silba / Premuda – Otok Lošinj

Zadnji dan jadranja se vračamo proti matični marini Mali Lošinj na otoku Lošinj. Zaključili bomo cel krog Velike jadralske avanture okoli tega čudovitega otoka, na katerega smo vmes le dvakrat tudi stopili. Tudi zato bomo na koncu naše plovbe namenili nekaj časa še ogledu Lošinja in se zvečer še pozabavali ob spoznavanju nočnega življenja v pristanišču.

Dan 8

Otok Lošinj

Povratek v izhodiščno marino, kjer zaključimo našo jadralsko avanturo.

Odhod Prihod

Podrobnosti ponudbe

8
št. udeležencev
8 dni
trajanje
celo leto
sezona
lokacija izvajanja
Jadranski otoki (Lošinj - Susak - Unije - Cres - Oruda in Orjune - Ilovik - Premuda - Silba)

Cena je izračunana pri minimalnem številu 8-ih oseb. Cena za 7 oseb je 779,00 € /osebo, za 6 oseb pa 899,00 € /osebo.

V obdobju med 1.6. in 25.9. si pridružujemo pravico do spremembe cene (visoka sezona).

Vključeno v ceno:

 • najem plovila, opreme in vsi privezi
 • 7 nočitev na jadrnici
 • 7 x kosilo
 • 7 x zajtrk
 • nezahteven treking
 • ogledi po programu
 • organizacija, vodenje in animacija (skiper)
 • turistična taksa

Doplačila po želji:

 • prevoz Ljubljana - Mali Lošinj - Ljubljana
 • večerje
 • degustacija v vinski kleti

Izvedba programa je odvisna od vremenskih razmer, zato si zaradi varnostnih razlogov skiper lasti pravico do spremembe poti oz. programa.

Splošni potovalni pogoji in navodila pred potovanjem so sestavni del programa.

Stopite v stik